Paine pufoasa de casa

de Rahela Velicu in Piine, 3 Feb 2017 | 6016 vizualizari

 

Painea de casa este preferata mea, mai ales calda cu branza si rosii. Hm...

 

INGREDIENTE

  • 300 ml apa calda
  • 1 cub de drojdie cat o nuca
  • faina cat cuprinde
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 ou
  • seminte de mac
Portii: 7
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine pufoasa de casa:

Mai intai, dizolvam drojdia in apa calda, adaugam zaharul si turnam peste faina. Incepem sa framantam, adaugam si sarea si framantam bine. Aluatul rezultat este moale, dar nelipicios.

Lasam la dospit in loc calduros, pentru 40-50 de minute sau pana cand isi dubleaza volumul.

Impartim aluatul in 6-7 parti egale, facem bilute si le punem in forma de floare in tava tapetata cu hartie de copt. Ungem cu ou, presaram mac si dam la cuptorul preincalzit pentru aprox. 30 de min.

TIPS-URI

1

Macul poate fi inlocuit cu susan sau poate fi eliminat de tot.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine pufoasa de casa" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa cu malai